top of page

Het afscheid vieren

Als je het leven wilt vieren, geldt eigenlijk maar een richtlijn. Jij hebt de regie en jouw wensen staan centraal. Dat maakt elke viering uniek en tegelijk persoonlijk. Je hebt hierbij de keuze uit uiteenlopende bouwstenen, geschikt voor grotere en kleinere bijeenkomsten.   

AW Collection
kennismaken.jpg

Kennismaken

Voor een mooie, persoonlijke afscheidsviering moet er een klik zijn tussen ons. Daarom beginnen we met een informele kennismaking. We onderzoeken of we samen de vertaalslag kunnen maken naar een onvergetelijke Troost-bij-Leven-belevenis.

We gaan samen op zoek naar de locatie die goed voelt. In deze setting spreekt de sfeer je aan en zijn alle faciliteiten aanwezig voor de viering die jij voor ogen hebt.

  

Wat is er mogelijk?

Er spelen veel factoren een rol bij een onvergetelijk  afscheid bij leven. Bij de juiste keuze van locatie, muziek, verhalen en creatieve uitingen ontstaat een mooi persoonlijk geheel, waarbij alle factoren elkaar versterken.   

 

Klik hier om de mogelijkheden te bekijken. 

Coördinatie

Voor de viering van het leven moet veel geregeld worden. Tijdens de voorbereiding schakel ik met de betrokken partijen en regel ik wat er geregeld moet worden. Is de afscheidsviering aangebroken, dan ben ik je gastvrouw. Ik omring je gasten met zorg, warmte en een vriendelijk woord. Dat geef jou ruimte voor je dierbaren en voor jezelf.

Terugblik

Na het afscheidsfeest blikken we samen nog eens terug. Was het samenzijn zoals jij het je had voorgesteld? Je ontvangt de herinneringen die je nog niet had: gastenboek, fotoboek of

andere zaken. Dit is tevens het moment waarop we samen kunnen nadenken over een blijvende herinnering, voor de persoon zelf en voor de nabestaanden.

Afscheid nemen van iemand met de ziekte dementie

Voor mensen met dementie zijn er allerlei mogelijkheden om herinneringen te laten herleven. 

Met beelden bezorg je iemand een waardig afscheid, nog voordat de herinneringen zijn weggevaagd. Jij gaat je dierbare herinneren, zoals je hem/haar het liefst wilt herinneren.

 

‘De herinneringen voor later moet je nu maken’ klik hier.

 

Afscheid op de werkvloer

Als een van je medewerkers te maken krijgt met een terminale ziekte, kan Troost bij leven ondersteuning bieden aan de betrokken medewerkers en hun naasten. Ik maak het komende proces bespreekbaar en help hen bij hun verlieservaringen. Werkgevers kunnen op deze manier hun menselijke kant laten zien. Zij laten zien dat zij hun medewerkers kennen en weten wat er in hun leven speelt.​

bottom of page