top of page

Hier en nu, Ben ik leven, Ben ik liefde,

Ben ik waarheid, Ben ik heel, Ben ik ik ben.

AW Collection
Linda.jpg

Aangenaam...

In 2017 verloor ik mijn moeder. De dag van de begrafenis was een bijzondere dag. Er was veel belangstelling. We hadden een prachtig muzikaal levensverhaal uitgewerkt. Het weer was stralend en er waren mooie, persoonlijke speeches. En opeens was daar het idee. Hoe mooi was het geweest als mijn moeder dit ook had gehoord en gevoeld. Wat had ik haar dat gegund! Maar ik was niet op het idee gekomen en niemand had het me aangeboden.  

Klik hier voor mijn verhaal.

geschilderd door mijn moeder Tonnie de Vries

Verlangen naar een afscheidsviering  
Ik liet het idee rijpen. Tot mijn verbazing bleek het volledig aan te sluiten op een beweging die al gaande is in de uitvaartwereld. Steeds vaker willen mensen - als zij hun afscheid bij leven moeten accepteren - op een mooie, menswaardige manier afscheid nemen. Zij verlangen naar een afscheid bij leven waarin alles - met een lach en een traan - wordt uitgesproken. 

Rust en ruimte  

Een afscheidsviering bij leven blijkt echter meer te brengen dan het afscheid van familie en vrienden. Het samenzijn geeft rust en maakt ruimte om het laatste deel van de levensweg in te slaan.

Het definitieve afscheid wordt lichter. Toen ik me dit realiseerde, wist ik dat ik hiervoor wilde gaan. Vanuit Troost bij leven bied ik mensen ondersteuning om het afscheid bij leven vorm te geven. Ik moedig hen aan om uit te spreken waar het werkelijk om draait. Organiseer het samenzijn waar ruimte is voor emotie. Zo ontstaat de dierbare herinnering die mensen nog lang koesteren. Het haalt het beste in mij naar boven!  

"Het is nooit te vroeg"

Samen een onvergetelijke belevenis neerzetten  

Denk je na het bezoeken van mijn website dat je ook graag een bijdrage zou willen leveren aan Troost bij leven? Aarzel dan niet om contact op te nemen met mij. Ik ben altijd op zoek naar collega’s die samen met mij een onvergetelijke Troost-bij-leven-belevenis willen organiseren.  

bottom of page